walk 2 talk

Dat wandelen gezond is weten we allemaal. Maar weet je ook dat wandelen op regelmatige  basis uw onderneming naar een ander niveau tilt?

Hoe dan, hoor ik jou zeggen?

Bij wandelen komen er 2 lichaamseigen stoffen vrij. Endorfine & dopamine.

Endorfine is een opiaat met pijnstillende eigenschappen die als neurotransmitter fungeren. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Endorfines worden geproduceerd in de hypothalamus tijdens lichamelijke inspanning, pijn, etc. Endorfine is een signaalstof. In de eerste plaats zal het pijnonderdrukkend werken  maar is medeverantwoordelijk voor het ontstaan van het gevoel geluk en euforie.

Dopamine daarentegen is een eveneens een neurotransmitter maar speelt een grote rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn.  Beiden zijn ze cruciaal om het cortisol gehalte in het bloed te verminderen.

Cortisol is daarentegen wordt het stress-hormoon genoemd. In zijn positieve eigenschappen is het een ontstekingsremmer. Een ander naam voor dit hormoon, is het stress-hormoon.

Dit hormoon speelt een rol bij:

  • vertering van voedsel
  • slaap-waakritme
  • afweersysteem

Het komt vrij bij elke vorm van stress, zowel fysieke als psychologische. Het zorgt ervoor dat bepaalde eiwitten worden afgebroken en aminozuren vrijkomen. Hierdoor kan er glucose = energie, worden gemaakt. Het is het stresshormoon dat ons amigdala = reptielenbrein (de rode vlag!) aanmaakt om ons te waarschuwen voor vechten/vluchten. Cortisol zorgt ervoor dat dit verlies van energie weer wordt gecompenseerd. Maar.. bij mensen die onder hoge stress/druk opereren zorgt de continue aanwakkering van het amigdala voor dat de rode vlaggen CONSTANT aanstaan. Dat zorgt ervoor dat je hormoonhuishouding in disbalans komt met depressie & burn-out tot gevolg.

En dan is… wandelen is 1 van de meest laagdrempeligste oplossingen!

Op een Walk 2 talk neem ik jou mee op een 1.5 a 2 u durende sessie in het mooie 1000 Ha grote meersengebied van de Kalkense meersen. Gekenmerkt door zijn rijke fauna & flora. Wat je kan verwachten op zo’n walk 2 talk:

  • tips om je energieveld te verruimen
  • persoonlijke ontwikkeling
  • netwerken 2.0 Dé basis van je onderneming.
  • Investeren: 5 Wives & 1 Husband
  • creatieve ideeën..

Heb jezelf een onderwerp waarover je het wil hebben, schroom je niet om dit te vragen.

routebeschrijving_startplaats Energetische business Walk 2 talk

De business walk 2 talk sessies zijn een ideaal moment om je te bezinnen over jezelf & je bedrijf, met een businesscoach aan je zijde. Maar evengoed om te reflecteren.

 

“Soms is het beter om afstand te nemen en te ontdekken wat je kan bijsturen, dan te blijven gaan… “

 

Een Walk 2 talk duurt 1.5 a 2 uur en uw investering in uzelf & je bedrijf bedraagt 270,- (exl.BTW).

De walk 2 talk sessies worden steeds op voorhand afgerekend.

Wil je een Walk 2 talk sessie kado doen aan een bevriend ondernemer, laat het dan gerust even weten. Wij kunnen dan best afwegen of het zinvol is, zodoende alle partijen hun doel bereiken.